donderdag, 14. november 2013 - 22:36 Update: 03-07-2014 0:49

Zwak Jong Oranje geeft voorsprong uit handen

sport

(ELFVoetbal) Ook na vier duels in kwalificatiegroep 3 heeft Jong Oranje een goede uitgangspositie om het jeugd-EK in Tsjechië te bereiken.

Erg overtuigend was het spel tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije donderdagavond echter niet: 2-2. De formatie van bondscoach Albert Stuivenberg boog een achterstand om in een voorsprong, maar gaf die uiteindelijk weer uit handen. Invaller Jürgen Locadia kreeg bij een 2-2 stand bovendien een rode kaart voorgehouden. Tijdens de eerste helft maakte Jong Oranje een onzekere en ongeduldige indruk. Stuivenberg zag zijn spelers moeite hebben om de bal in de ploeg te houden. Een negatieve hoofdrol was er voor Mike van der Hoorn. De met vorm kwakkelende Ajacied stond verkeerd gepositioneerd en liet Adam Zrelak de openingstreffer produceren. Kort na rust leek Jong Oranje orde op zaken te stellen. Luc Castaignos bracht de bezoekers van dichtbij op gelijke hoogte, en zag ploeggenoot Nathan Aké even later neergebracht worden in het Slowaakse strafschopgebied. Tonny Vilhena maakte geen fout vanaf elf meter. Ofschoon Nederland op dat moment de bovenliggende partij was, kon de ploeg die voorsprong niet vasthouden. Invaller Tomas Malec bracht Slowakije langszij. In de slotfase moest Locadia nog inrukken, nadat hij in botsing was gekomen met de Slowaakse doelman. Na vier duels staat Jong Oranje op tien punten. Jong Slowakije, dat al vijf wedstrijden achter de boeg heeft, verzamelde er evenveel.