maandag, 10. juni 2013 - 16:48 Update: 03-07-2014 0:56

Zware straffen voor vastnieten voorhuid ‘slaaf’ op plank

Foto van rechtbank toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Bosch

De rechtbank Oost-Brabant heeft maandag een 45-jarige man uit Eindhoven en 42-jarige man uit Veldhoven veroordeeld voor het plegen van allerlei vormen van geweld tegen een 37-jarige man. Dit meldt de rechtbank maandag.

De rechtbank legde hen celstraffen op van 6 jaar en 7,5 jaar. Ook moeten ze 8.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Het 37-jarige slachtoffer teelde aanvankelijk met de beide verdachten hennep. Later werd hij door de twee verdachten vaak zwaar mishandeld en gedwongen allerlei vernederende handelingen te ondergaan.

Het ging dan om bijvoorbeeld het slaan met vuisten tegen het hoofd en lichaam van het slachtoffer. Ook werd de 37-jarige man met een mes in zijn hals gesneden en met een balk tegen zijn lichaam geslagen.

Voorhuid vastgeniet
Ook werd bij het slachtoffer met behulp van een elektrisch nietapparaat de voorhuid van zijn penis aan een plank vast geniet of kreeg hij een nietje in zijn hoofd geschoten.

De rechtbank rekent de Eindhovenaar en de Veldhovenaar het gepleegde geweld zwaar aan. Het slachtoffer werd door de geweldshandelingen en dreigementen in een volstrekt afhankelijke en kwetsbare positie ten opzichte van de verdachten gebracht en gehouden. 

Bovendien blijkt uit het bewijs dat de verdachten plezier hadden in het mishandelen en kleineren van het slachtoffer. De verdachten toonden een volstrekte minachting voor de persoonlijke en fysieke integriteit van het slachtoffer. 

De rechtbank veroordeelt de mannen ook voor hennepteelt en diefstal van elektriciteit in Luyksgestel en Veghel en voor een poging tot afpersing. De 45-jarige Eindhovenaar werd daarnaast veroordeeld voor diefstal van elektriciteit en verboden wapenbezit. 

Een derde verdachte, een 26-jarige man uit Tilburg, werd veroordeeld tot 120 dagen cel waarvan 91 dagen voorwaardelijk wegens hennepteelt en diefstal van elektriciteit.

 
Provincie: