donderdag, 4. september 2014 - 15:59 Update: 05-09-2014 8:59

2 doden, 2 vermisten en 15 gewonden bij explosie in Diemen

Diemen

Een gasexplosie heeft donderdagmiddag aan twee mensen het leven gekost en vijftien mensen zijn gewond geraakt.

Twee mensen worden nog vermist. Dit heeft de burgemeester van Diemen donderdagavond bekendgemaakt.

De gasexplosie vond omstreeks 15.40 plaats en zorgde voor een grote ravage in het flatgebouw aan de Beukenhorst in Diemen Zuid. Meerdere gevels van flatwoningen op de begane grond en de eerste etage werden eruit bliezen. Direct hierna ontstond er een flinke brand. Volgens omstanders werden er kort na de eerste explosie meerdere harde knallen waargenomen.

Op het moment van de explosie waren er werkzaamheden in de woning. De politie liet weten dat er in ieder geval drie slachtoffers met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis zijn gebracht. Een aantal gewonden is ter plekke behandeld.

De flat is ontruimd. Er worden zo’n 80 bewoners opgevangen in het naastgelegen zorgcentrum Berkenstede. Ook hun familieleden kunnen daar terecht. De brandweer controleert de flat. Op het moment dat het veilig is, kan de bouwkundige staat worden bekeken en kan worden bepaald of mensen terug kunnen keren. Bouw en woningtoezicht zal moeten beoordelen. Liander heeft het gas afgesloten. Er waren werkzaamheden in de flat aan de gang, maar het is nog niet bevestigd dat die de oorzaak zijn. Dit meldt de gemeente Diemen.

Die brand, die na de explosie ontstond, was aan het eind van de middag geblust. Maar de politie waarschuwt nog wel voor giftige rook en adviseert ramen en deuren gesloten te houden. Volgens de brandweer heeft de flat aanzienlijke schade opgelopen. Inmiddels is bekendgemaakt dat men de woningen op de begane grond al kan betreden om de bouwkundige staat de bekijken.

Tag(s):