zondag, 1. juni 2014 - 11:29 Update: 03-07-2014 0:35

20 miljoen euro extra beschikbaar voor banen Auto- en Rijwielbranche

Foto van fietsen in winkel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Om meer banen te creëren in de Auto- en Rijwielbranche komt er 20 miljoen euro beschikbaar. Dit heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) zondag bekendgemaakt.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid betaalt de helft van de 20 miljoen euro, de rest van het bedrag komt van werkgevers en vakbonden in de bedrijfstak. Het geld gaat onder meer naar extra leerwerkplekken voor jongeren en de begeleiding van ontslagen werknemers naar ander werk. Dat maakt minister Asscher vandaag bekend.

In deze sector werken ruim 77 duizend werknemers bij 10 duizend bedrijven die zich bezighouden met de verkoop en onderhoud van auto’s en motors, scooters en (brom)fietsen. De door de crisis zwaar getroffen branche probeert mee te gaan in de snelle technologische ontwikkelingen (ICT, elektrische motoren) en de veranderende wensen van klanten, die meer service en klantgerichtheid vereisen. Dit vraagt om andere vaardigheden van de werknemers.

In totaal heeft Asscher 600 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sectorplannen. Eerder zijn al plannen goedgekeurd waaronder die voor de bouw, het transport, de uitzendbranche, de kinderopvang, de zorg en de schilders.

Een greep uit de afspraken van dit sectorplan:
1450 extra leerwerkplekken
900 werknemers worden naar ander werk begeleid, zowel binnen als buiten de sector
6250 BBL-leerlingen krijgen extra scholing
1000 nieuwe leermeesters en 375 leermeesters krijgen extra scholing
6400 werknemers krijgen scholing

Categorie: