woensdag, 1. januari 2014 - 18:46 Update: 03-07-2014 0:45

23 aanhoudingen tijdens jaarwisseling

Foto van oud en nieuw vuur in Groningen | Bert van den Berg
Foto: Bert van den Berg

De politie heeft tijdens de jaarwisseling in Noord-Nederland in totaal 57 mensen aangehouden voor uiteenlopende feiten. De meeste aanhoudingen werden verricht voor mishandeling, vernieling, belediging en bedreiging. De meeste arrestaties werden in Fryslân verricht. Daar werden 27 mensen aangehouden. Groningen en Drenthe volgden met respectievelijk 23 en 7 arrestaties.

De politie moest naar de Jadestraat, de Barnsteenstraat en de Zuiderweg in Groningen naar aanleiding van verschillende brandjes. Op die locaties werden agenten met stenen, flessen en vuurwerk bekogeld. Met de aanwezigheid van de Mobiele Eenheid kon de rust worden teruggebracht. Er raakte niemand gewond. Twee personen werden uiteindelijk aangehouden voor openbare dronkenschap en vernieling. Een persoon werd aangehouden voor het gooien van een bierflesje.

Bij een sporthal aan de Opwierderweg in Appingedam werd een meisje (leeftijd en woonplaats onbekend) mishandeld door een 25-jarige man uit Delfzijl. Er was onenigheid tussen een aantal meiden. De jongen bemoeide zich ermee. Hij duwde het meisje omver en schopte haar in haar gezicht, terwijl ze op de grond lag. Het is niet bekend wat haar letsel is. De 25-jarige werd aangehouden.

Een 19-jarige inwoner van Sappemeer is aan de Goeman Borgesiusstraat in Hoogezand aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 48-jarige vrouw uit Hoogezand te hebben bedreigd. Bovendien zou hij geprobeerd hebben een vuurpijl bij haar door de brievenbus aan te steken. De verdachte was onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Een 42-jarige automobilist uit Wildervank werd aangehouden nadat hij op het Boven Oosterdiep in Veendam schade had veroorzaakt aan een verkeerzuil. Hierbij verloor hij een aantal onderdelen van de auto, maar reed door. Op basis van een getuigenverklaring en het oliespoor kon de man achterhaald worden. De man had een alcohollucht om zich heen hangen. Toen agenten de man wilden aanhouden, verzette hij zich hevig. Op het bureau is bloed van de man afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed verkeerde. De verdachte is ingesloten en de auto is in beslag genomen.

Aan de Harm Heijeslaan in Nieuwe Pekela is een 33-jarige inwoner uit Oude Pekela aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 53-jarige man uit Nieuwe Pekela in zijn hand te hebben gestoken. Volgens het slachtoffer stond hij op straat, toen de verdachte met een mes op hem af kwam lopen. Er ontstond een worsteling, waarbij het slachtoffer gewond raakte aan zijn hand. De aanleiding voor de ruzie is onbekend. De verdachte kon in een woning in de straat worden aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding. De man is ingesloten voor verhoor.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):