dinsdag, 9. december 2014 - 9:05 Update: 09-12-2014 10:05

400 kilometer file maakt dinsdag 9 december drukste ochtendspits

Drukste ochtendspits door gladheid en mist
Foto: fbf archief
Utrecht

Het is vanochtend tijdens de spits druk op de wegen. Inmiddels hebben we dan ook te maken met een zware ochtendspits met meer dan 400 kilometer file op de Nederlandse snelwegen, aldus de VID.

In het hele land met uitzondering van het zuidwesten kan het glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten en in het (noord-)oosten en midden van het land is het mistig. Door die mist blijven de spitsstroken van de A50 bij knooppunt Beekbergen in beide richtingen afgesloten. 

Rond de klok van 08:00 uur gebeurden ineens diverse aanrijdingen. Zo kwamen op de A1 van Amersfoort naar Amsterdam op het knooppunt Watergraafsmeer 4 auto's met elkaar in botsing op de verbindingsweg naar de A10. De linkerrijstrook is afgesloten, wat leidt tot 15 kilometer file vanaf Naarden. Verkeer met bestemming Amsterdam kan omrijden over de A9 en de A2. 

Op de A4 naar Amsterdam gebeurde bij Zoeterwoude-Dorp een aanrijding tussen 2 auto's. De ambulance is ter plaatse gekomen en er ligt veel glas op de rijbaan. Er werden daarom 2 rijstroken afgesloten vanaf Leidschendam. Als gevolg ontstond er in beide richtingen een lange file. 

Problemen ook op de A9 waar in de richting van Amstelveen kwamen bij het knooppunt Rottepolderplein 2 auto's met elkaar in botsing. Vanaf het knooppunt Velsen is de linkerrijstrook afgesloten. Ondertussen is het totaal aantal kilometers file op de snelwegen 367 en dat maakt dat het de drukste ochtendspits van het jaar is. 

Ook op de A2 Utrecht - Amsterdam is een aanrijding gebeurd. er zijn 2 rijstroken dicht bij Vinkeveen en dat zorgt voor 9 kilometer file tussen Maarssen en Vinkeveen. De vertraging is een half uur. Het totaal aantal kilometers file is ondertussen verder opgelopen naar 378.

Provincie:
Tag(s):