dinsdag, 10. juni 2014 - 15:30 Update: 03-07-2014 0:34

55-Jarige vrouw aangehouden voor vermissing 80-jarige moeder

55-Jarige vrouw aangehouden voor vermissing 80-jarige moeder
Foto: Archief FBF.nl

De recherche hield zondag 8 juni in Velzen een 55-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude aan in verband met de vermissing van haar 80-jarige moeder. De 80-jarige mevrouw Brouwer – van Beenen is tot op heden vermist.

Hoewel sinds 14 mei geen telefonisch contact meer mogelijk was met de vrouwen, kreeg de politie zondag 8 juni zicht op de mogelijke verblijfplaats van de verdachte, waarna zij werd aangehouden. Haar ernstige zieke en demente moeder werd niet aangetroffen. Ook werd de Volvo aangetroffen waarmee de twee in mei vertrokken.

Zorgelijk
Gezien de zorgelijke gezondheidstoestand waarin de bedlegerige mevrouw Brouwer verkeerde op het moment dat zij verdween, houdt de politie er rekening mee dat zij inmiddels overleden is. Daarnaast kan niet uitgesloten worden dat ook anderen op de hoogte moeten zijn geweest van de verblijfplaats van verdachte en haar moeder.

Buitenland
Het terugvinden van de 80-jarige mevrouw Brouwer is voor de politie van het grootste belang. Uit het onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat de aangehouden verdachte sinds de verdwijning op 13 mei in ieder geval in Duitsland en Polen is geweest. Het is niet duidelijk of haar moeder op dat moment bij haar was.