woensdag, 12. november 2014 - 8:06 Update: 12-11-2014 9:17

A2 deels weer open na ongeval met vrachtwagen

Vrachtwagen kantelt op A2 bij Echt, rijbaan mogelijk nog uren afgesloten
Foto: Archief EHF
Echt

Na een ongeval met een vrachtwagen is de A2 Eindhoven - Maastricht woensdagochtend afgesloten.

De weg is dicht tussen Sint Joost en Echt. Het is niet duidelijk hoelang de rijbaan nog afgesloten blijft. Verkeer moet voorlopig omrijden. Weggebruikers richting Keulen moeten al tijdig voor een alternatieve route kiezen. Vanaf het knooppunt Leenderheide (bij Eindhoven) kan het beste via de zuidkant Venlo gereden worden (A67. A73, A74, A61 (D)). Via de route over de Duitse Autobahn wordt vooralsnog goed doorgereden.

De vrachtwagen is geladen met autobanden en zou dwars over de weg liggen. De rijbaan blijft waarschijnlijk nog uren afgesloten. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) woensdag.

Update 06:49 uur
De berger is inmiddels begonnen met zijn werk. Het is niet duidelijk hoelang dit duurt. Verkeer staat muurvast op zowel de A2 als de A73 richting het zuiden. Op beide snelwegen staat 3 kilometer verkeer stil. Omdat de vrachtwagen net na het knooppunt Het Vonderen (A73/A2) ligt zijn alternatieve routes spaarzaam.

Update 07:09 uur
De berger heeft ruimte gecreëerd zodat het verkeer dat ingesloten staat (tussen de laatste afrit en de plaats van het ongeval) kan passeren.

Update 08:02 uur
Rijkswaterstaat hoopt de rijbaan rond 08:15 uur vrij te geven. De vrachtwagen staat inmiddels weer op z'n wielen.

Update 08:07 uur
Vanwege schade aan het asfalt blijft de spitsstrook op de A2 de hele dag dicht. Vanavond zal Rijkswaterstaat een reparatie uitvoeren aan de rijbaan en de geleiderail.

Update 08:39 uur
De rijbaan is deels vrijgegeven. Alleen de rechterrijstrook is nog dicht. Verkeer op de A2 en de A73 kan dus weer passeren.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):