maandag, 3. maart 2014 - 18:18 Update: 03-07-2014 0:41

Aandacht in Opsporing Verzocht voor vermoord echtpaar uit Exloo

Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Exloo

De politie in Noord Nederland besteedt dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de dood van het echtpaar uit Exloo.

Inmiddels is vastgesteld dat het echtpaar door een misdrijf om het leven is gekomen. De uitzending begint om 21.30 uur op Nederland 1 en wordt een dag later herhaald om 11.35 uur op Nederland 2.

Misdrijf
De heer en mevrouw Veenendaal werden zondagavond 28 juli 2013 dood in hun woning aan de Bosrand in Exloo aangetroffen. Sectie, voorlopig toxicologisch onderzoek, forensisch onderzoek en tactisch onderzoek gaven geen eenduidige doodsoorzaak aan. Na aanvullende onderzoeken door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) kan nu worden vastgesteld dat het echtpaar slachtoffer is geworden van een misdrijf. Ook staat vast dat na de dood van het echtpaar in Assen is gepind met de bankpas van één van de echtlieden.

SMS
Het onderzoek is nog in volle gang en daarom maakt het rechercheteam van de politie onder meer gebruik van het programma Opsporing Verzocht. Om zoveel mogelijk kijkers te krijgen en dus geen getuigen te missen, heeft het team vandaag sms’jes verstuurd naar de telefoonnummers die rond het tijdstip van het plegen van het misdrijf, op 24 en 25 juli 2013, gebruik hebben gemaakt van de telefoniemast in Exloo. In theorie kan iedereen iets gezien hebben, dat voor het onderzoek van belang is. Elke vorm van informatie kan van belang zijn.

Provincie:
Blik op 112: