woensdag, 10. december 2014 - 15:41 Update: 10-12-2014 15:44

Aanhoudingen bij aantreffen 35 pistoolmitrailleurs

Aanhoudingen bij aantreffen 35 pistoolmitrailleurs
Foto: Skorpion
Oss

De politie hield dinsdag 2 december op de Julianasingel in Oss drie mannen in een auto aan in verband met verboden wapenbezit.

Het gaat om twee mannen uit Oss van 29 en 48 jaar en een 27-jarige man uit Polen zonder vaste woon- en verblijfplaats. De 29-jarige verdachte is beroepsmilitair. De verdachten reden met een auto met daarin een postpakket met vuurwapens. Het gaat om 35 pistoolmitrailleurs van het model Skorpion, waarvan alleen de lopen ontbraken.

Postpakket

De politieactie werd opgezet naar aanleiding van binnengekomen informatie dat vanuit het buitenland een postpakket onderweg was naar Nederland met daarin vermoedelijk wapens. Zowel het Observatieteam als het Arrestatieteam van de politie waren betrokken bij het onderscheppen van het postpakket, tezamen met de verdachte personen. Dat gebeurde nadat de verdachten het postpakket bij een afleveradres in Oss hadden opgehaald.

Zoekingen

Na de aanhoudingen verrichtte de politie zoekingen in drie woningen in Oss. Het gaat om de woningen van de twee Ossenaren en een woning waar vermoedelijk de Poolse man gebruik van maakte. Bij de zoekingen zijn voor verder onderzoek goederen in beslag genomen. De verdachten werden afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek is verricht met assistentie van de Koninklijke Marechaussee en is nog lopende.

Provincie:
Blik op 112: