donderdag, 19. juni 2014 - 20:06 Update: 03-07-2014 0:34

Aanhoudingen na gefilmde mishandeling van meisje

Foto van gevangenis | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie

De politie heeft op maandag 16 juni een 15-jarig meisje uit Enschede aangehouden op verdenking van poging doodslag op dinsdag 10 juni.

Vier andere jongeren in de leeftijd van 14 jaar werden aangehouden voor medeplichtigheid bij dit voorval. Een filmpje van de mishandeling werd op social media geplaatst. Dit meldt het Openbaar MInisterie in Zwolle.

Nadat de politie informatie kreeg over de mishandeling, werd een onderzoek gestart. Op 12 juni volgde aangifte door het slachtoffer. Op basis van verklaringen kwam de politie de verdachten op het spoor. Zij werden op dinsdag 16 juni aangehouden. Na verhoor werden vier van hen heengezonden. Hun rol wordt nader onderzocht.

De 15-jarige verdachte  is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Omdat het hier minderjarigen betreft, zullen er door het OM geen verdere details worden gegeven.

Op de video is te zien dat het 15-jarige meisje haar slachtoffer slaat en schopt, onder meer tegen het hoofd. Een ander meisje kijkt toe. Het filmpje is gemaakt door een scholier die erbij stond. Een bezorgde moeder heeft het filmpje op Facebook gezet, zo meldt de NOS.

De dag na de mishandeling heeft het slachtoffer op school verteld wat er was gebeurd. Op aandringen van de schoolleiding deden het meisje en haar ouders aangifte bij de politie. De school kon dat niet zelf doen, omdat de mishandeling buiten het schoolterrein was gebeurd.

De school heeft de dader van school gestuurd en haar medeplichtigen geschorst vanwege het "onacceptabele gedrag".

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):