zondag, 4. mei 2014 - 12:56 Update: 03-07-2014 0:37

Aanhoudingen zaak Gulpen zware mishandeling 19-jarige Belg

Foto van celdeur | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Gulpen

De politie heeft in het onderzoek naar de ernstige mishandeling van een 19-jarige man uit Mechelen twee personen aangehouden. Dit meldt de politie zondag.

'Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Wijlre die zich respectievelijk zaterdagavond en zondagochtend bij de politie in Maastricht hebben gemeld', aldus de politie.

Beiden zijn ingesloten en worden gehoord. De politie verwacht nog meer arrestaties in dit onderzoek te zullen verrichten. De toestand van het slachtoffer is ongewijzigd.

Zwaar mishandeld
De 19-jarige man uit het Belgische Mechelen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis nadat hij in de nacht van donderdag op vrijdag in Gulpen door een groep mannen zwaar werd mishandeld.

'De politie is meteen een onderzoek opgestart nadat de mishandeling van afgelopen nacht pas vrijdagmiddag bekend werd', aldus de politie.

Het slachtoffer liep rond 01.30 uur met een vriend over de Dorpsstraat nadat ze op die straat een discotheek hadden bezocht. Op de Looierstraat stond een groep van 8 jongeren die zonder aanleiding op het tweetal begonnen in te slaan. Het slachtoffer kreeg op enig moment een harde klap en kwam vervolgens ten val.

Schedelbasisfractuur
Vermoedelijk is hij met zijn hoofd tegen een stenen vensterbank gevallen en buiten bewustzijn geraakt. Een toevallig passerende ambulance heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht waar een schedelbasisfractuur werd vastgesteld. Het slachtoffer verkeert momenteel in kritieke toestand.

 

Provincie:
Tag(s):