zaterdag, 27. september 2014 - 12:07

Achtergebleven kentekenplaat verraadt automobilist

Achtergebleven kentekenplaat verraadt automobilist
Foto: fbf
Tilburg

Een 27-jarige Tilburger is afgelopen nacht flink in de fout gegaan. Hij reed, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde, met zijn auto op de Baden Powellaan tegen een lichtmast.

Daarna reed hij door. De agenten spoorden hem op via de kentekenplaat die achterbleef op de plaats van het ongeval. Hij werd voor zijn woning in de wijk Reeshof omstreeks 01.00 uur aangehouden. Hij blies 695 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een fietser die vanaf de Reeshof richting het Paletplein fietste, hoorde ondanks dat hij een koptelefoon met luide muziek ophad, een harde knal. Hij keek achterom en zag ineens een lantaarnpaal op de weg liggen. Hij zag ook dat de veroorzaker, een bestuurder in een zwartkleurige auto, achteruit stak en wegreed. De fietser alarmeerde direct de politie. Agenten troffen ter plaatse een kentekenplaat aan. Een surveillance eenheid reed vervolgens naar het adres van de te naamgestelde. Daar kwam de verdachte met zijn beschadigde auto, zonder kentekenplaats aan de voorzijde, net aanrijden, waarna hij werd aangehouden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):