vrijdag, 14. februari 2014 - 16:00 Update: 03-07-2014 0:42

Advocaat: In Zeist snappen ze niet waar het om gaat

Foto van Dick Advocaat trainer PSV | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(Elfvoetbal) Dick Advocaat heeft het even gehad met de KNVB.

De 66-jarige trainer van AZ snapt niet dat zijn club op zondag 23 maart (16:30 uur) 'gewoon' moet aantreden tegen PEC Zwolle.

Door de atoomtop in Den Haag is het Eredivisie-schema de afgelopen periode flink gewijzigd. Diverse competitieduels zijn van een nieuwe aanvangsdatum voorzien. Dit vanwege een gebrek aan politie-inzet.

Echter wordt AZ - PEC Zwolle wel op de op voorhand geplande datum afgewerkt, terwijl RKC Waalwijk - Ajax naar donderdag 3 april (14:45 uur) is verplaatst. Volgens AZ, dat op donderdag 27 maart (20:45 uur) Ajax ontvangt in de halve finales van de KNVB Beker is er nu sprake van een ongelijke situatie.


AZ werkt binnen tien dagen tijd drie wedstrijden af, terwijl Ajax een vrij weekend geniet. Zodoende overweegt Advocaat om zijn tweede elftal de wei in te sturen tegen PEC Zwolle.

"Ajax kan richting de halve finale geen rode kaarten krijgen, geen blessures oplopen. Dit is zeer onrechtvaardig. Met dank aan KNVB. In dat bosje in Zeist snappen ze niet waar het om gaat", zegt de Hagenaar tegenover VI.

Advocaat is ontevreden over de respons die AZ kreeg van de KNVB nadat het protest had aangetekend. "Ze verschuilen zich achter regels. Ze moeten naar de situatie kijken. Te belachelijk voor woorden!"