zondag, 15. juni 2014 - 11:04 Update: 03-07-2014 0:34

Agenten aangevallen bij aanhouding in woning

foto van agenten | Miranda van de SlootArchief
Foto: fbf
Veendam

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in een woning aan de Middenweg twee inwoners van Veendam van 22 en 27 jaar en een 27-jarige inwoner van Hoofddorp aangehouden op verdenking van het bezit van harddrugs en overtreding van de Wet wapens en munitie.

Bij de aanhouding raakten twee agenten gewond.

Bij de politie was een melding binnen gekomen dat een man was bedreigd met een vuurwapen door een inzittende van een auto. Het slachtoffer noteerde het kenteken van de auto en waarschuwde daarop de politie. Agenten gingen vervolgens naar het woonadres van de eigenaar van de auto. Daar werd gevraagd om uitlevering van het vuurwapen. De drie aanwezige mannen in de woning wilden niet mee werken. Meer agenten waren inmiddels gearriveerd en de woning werd doorzocht. Daarbij werden in eerste instantie harddrugs, een holster en munitie gevonden. Reden om het trio aan te houden.

Agenten aangevallen

Toen de twee Veendammers dit te horen kregen, vielen ze de agenten aan. Uiteindelijk moest er pepperspray aan te pas komen om de twee onder controle te krijgen. Door de schermutselingen raakten twee agenten gewond. Beide agenten moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Naast de twee Veendammers werd ook de 27-jarige man uit Hoofddorp aangehouden. Hij bevond zich eveneens in de woning. Nadat de verdachten naar het poiltiebureau waren weggebracht, werd in de woning ook nog meer drugs en een vuurwapen gevonden. De drugs, het holster, munitie en het wapen werden in beslag genomen. De gewonde agenten deden aangifte.

Provincie:
Blik op 112: