maandag, 21. april 2014 - 20:00 Update: 03-07-2014 0:37

Agressieve zadeldief achtervolgd door agent

Foto van fietsendief | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Etten-Leur

Een 34-jarige man uit Etten-Leur verzette zich zondagavond bij een aanhouding door een politieagent.

De agent verdacht de man van het stelen van fietsonderdelen bij het station van Etten-Leur. De dief ging er per fiets vandoor en de agent zette de achtervolging in. Op de Deken Koopmanslaan bedreigde en schopte de 34-jarige man de agent.

De politieagent was zondag 20 april rond 19.00 uur klaar met zijn dienst en vertrok vanaf het politiebureau in gewone kleding op zijn fiets. Bij het treinstation zag hij een man lopen met gereedschap en een zadel in zijn hand. De diender vertrouwde het niet en sprak de man aan. Hij vroeg de man zijn ID-bewijs en om mee te gaan naar het politiebureau. Hij maakte zich ook bekend als politieagent.

Bedreigd en geschopt
De 34-jarige man weigerde mee te gaan en fietste weg. De agent zette de achtervolging in. Via Litouwenplein, Zonnestad, Wissel, Litas, Wissel en Concordialaan stopte de verdachte in de Deken Koopmanslaan. Op een oprit van een woning schreeuwde de man naar de agent dat hij niet mee ging. Hij bedreigde de diender en schopte hem tegen zijn been.

Aanhouding
De politieagent liet versterking komen en samen met collega's hebben ze de 34-jarige man aangehouden voor belediging, het plegen van geweld en het stelen van fietsonderdelen. In de tuin van de woning aan de Deken Koopmansstraat werd een spatbord van een fiets gevonden. Bij de fietsenstalling op het station stond een fiets zonder zadel. De politie onderzoekt of het zadel dat de verdachte bij zich had bij deze fiets hoort.

Provincie: