donderdag, 9. oktober 2014 - 8:39 Update: 09-10-2014 19:49

AH: 'Chocolade-pietjes en snoepgoed met afbeelding van Zwarte Piet blijven'

AH zet Zwarte Piet grotendeels buiten de deur
Foto: Archief FBF.nl
Zaandam

Albert Heijn (AH) heeft, tegen eerdere berichten in de media in, toch niet besloten Zwarte Piet in de ban te doen. Dit meldt AH donderdagmiddag als reactie op haar website.

Reactie op berichtgeving over Albert Heijn en Zwarte Piet

'Voor de vele klanten die het Sinterklaasfeest op de gebruikelijke wijze willen vieren, hebben we producten met Zwarte Piet daarop. Maar u ziet ook producten waarop hij niet staat. Aan de klant de keuze. Er is dus geen sprake van een besluit om Zwarte Piet in de ban te doen', stelt AH.

'Er zijn nu veel berichten in de media over Sinterklaas en Albert Heijn. Deze komen voort uit een foto van een display die nu al in de winkel staat. Daarin worden verkleedpakjes voor kinderen getoond, met kinderen zonder schmink. U vindt echter ook nu al uitingen in onze winkels waarop Zwarte Piet wél staat', aldus AH.

'We zijn tot de conclusie gekomen dat Albert Heijn niet doof moet zijn voor het maatschappelijk debat rond Zwarte Piet dat de laatste tijd duidelijk is verhard. Je moet iets met zo'n discussie', aldus woordvoerder Els van Dijk van Ahold. Chocolade-pietjes en ander snoepgoed met de afbeelding van Zwarte Piet blijven wel deel uitmaken van het assortiment. 

Provincie: