maandag, 6. januari 2014 - 11:15 Update: 03-07-2014 0:45

Airbus A320 botst boven Engeland bijna met ufo

Foto van vliegtuig condensstrepen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van vliegtuig | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Een piloot van een Airbus heeft melding gemaakt van een bijna-botsing met een ufo, een ongeïdentificeerd vliegend object.

Volgens de piloot vloog er een object met de vorm van een rugbybal een paar meter van de Airbus A320. Het incident gebeurde op zo'n 30 km van de Britse luchthaven Heathrow  toen de Airbus A320 boven het platteland van Berkshire vloog. Dit melden verschillende media maandag.

De gezagvoerder van de Airbus vertelde later aan de luchtvaartautoriteiten dat hij er zeker van was dat het object ging botsen met het passagiersvliegtuig. De ufo kwam zo snel op het toestel af dat er volgens de piloot geen tijd overbleef om te reageren. Uiteindelijk passeerde het object op enkele meters van het vliegtuig. De piloot checkte direct de boordinstrumenten en en nam contact op met de controletoren. Het incident werd onderzocht, maar van het vliegende object is geen spoor teruggevonden. 

De piloot vertelde zijn verhaal aan de Britse krant The Telegraph. Tegenover hen omschreef hij het object als zilverkleurig, gemaakt van metaal en in de vorm van een rugbybal of sigaar. 

Het incident vond al op 13 juli 2013 om 06.35 uur bij daglicht plaats. De feiten kwamen nu aan het licht omdat het onderzoeksrapport over het incident pas de afgelopen week werd gepubliceerd. Uit het onderzoek is gebleken dat er op dat moment geen andere vliegtuigen in de buurt waren en er waren ook geen heliumbalonnen of radartoestellen van het leger in de buurt.

Categorie:
Tag(s):