woensdag, 10. december 2014 - 23:11

Ajax door naar Europa League

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Na PSV en Feyenoord komt ook Ajax na de winterstop uit in de Europa League. De Amsterdammers hadden het bijna een helft lastig met APOEL Nicosia, maar na een strafschop van Lasse Schöne was het verzet gebroken.

In de tweede helft liep de ploeg van Frank de Boer uit naar 4-0. FC Barcelona is de groepswinnaar geworden door thuis Paris Saint-Germain met 3-1 te kloppen.

Ajax-APOEL 4-0

Vanaf de eerste minuut had Ajax balbezit, maar daar werd weinig mee gedaan. Er ging een hoop mis, waardoor APOEL af en toe gevaarlijk werd via de counter. Toen Kishna een keer vrij kwam aan de linkerkant gaf hij een prima voorzet op Milik. De spits kopte echter in plaats van te volleren, waardoor de doelman redding kon brengen.

Op slag van rust was het dan toch raak. Milik ging binnen de zestien gemakkelijk over de knie bij verdediger Antoniades. Schöne schoot de toegekende strafschop ternauwernood binnen in de linkerbenedenhoek. Na rust was het duel snel gespeeld toen Schöne een tegenaanval afrondde. In het vervolg waren de Ajacieden heer en meester. Dat drukten Klaassen, na een prachtige actie van Kishna, en Milik nog uit in de score.

FC Barcelona-Paris Saint-Germain 3-1

De bezoekers kwamen via wie anders dan Ibrahimovic op 0-1. De spits schoot met links binnen na terugleggen van Matuidi. Barcelona stelde echter snel orde op zaken. Een diepe bal vanRakitic werd uit lucht voorgetrokken door Suarez en Messi schoot met rechts binnen.

Neymar zette vlak voor rust de 2-1 binnen. Hij ging met de bal aan de wandel en krulde vervolgens knap raak. In de tweede helft kwam PSG, dat genoeg had aan een gelijkspel, nog in de buurt van de 2-2, maar de goal viel aan de andere kant. Een mooie aanval leverde een schot van Neymar op. Via Sirigu had Suarez 'm voor het inschieten. Met links tekende de Uruguayaan zijn eerste treffer in Camp Nou aan.