zaterdag, 1. november 2014 - 20:35 Update: 02-11-2014 13:54

Ajax rekent na rust af met Dordrecht

Ajax rekent na rust af met Dordt
Foto: Arena

(Elf Voetbal- Blik Op Nieuws) Onder een fluitconcert verlieten de Ajacieden na 45 minuten spelen de grasmat in de Amsterdam ArenA, maar hoe anders was dat een uur later.

Toen was de regerend landskampioen drie punten rijker na een ruime 4-0 zege op FC Dordrecht.

Voor rust liet Ajax maar weinig zien en kon Dordrecht, weliswaar zo nu en dan met hangen en wurgen, stand houden. Toch was het Lasse Schöne die het scorebord na 22 minuten voor het eerst aan het werk zette. De Deen mocht na een goede actie van Anwar El Ghazi voor zijn vijfde treffer dit seizoen aantekenen.

Toch was het spel niet goed en was het publiek, met commercieel directeur Edwin van der Sar fanatiek tussen de harde kern van Ajax, ontevreden. Na rust stelde de thuisclub echter alsnog orde op zaken, door onder meer een rode kaart van Josimar Lima - twee keer geel - na een uur spelen. Lasse Schöne schoot in de 65e minuut zijn tweede binnen, waarna ook jongelingen Joel Veltman en Lucas Andersen (zijn eerste in competitieverband) doel troffen.

Door de simpele zege staat Ajax nu één punt achter op PSV, dat vanavond nog tegen ADO Den Haag in actie komt. FC Dordrecht blijft één na laatste staan in de Eredivisie en moet vrezen dat Heracles Almelo de rol als hekkensluiter dit weekend nog overdraagt aan

Categorie:
Tag(s):