zondag, 30. maart 2014 - 19:07 Update: 03-07-2014 0:39

Ajax ruim langs kansen missend Twente

Foto van Ajax keeper | Archief EHF

Ajax heeft in de eigen Amsterdam ArenA een ruime, maar gelukkige overwinning geboekt op FC Twente. De Tukkers hadden in het eerste uur van de wedstrijd tal van kansen, maar men was niet effectief genoeg in de afronding. Doordat Ajax dit wel was, werd het uiteindelijk 3-0 voor de huidig landskampioen.

Nadat de eerste tien minuten bestond uit aftasten, ontsprong er daarna een mooie pot voetbal. FC Twente wist enkele mogelijkheden te creëeren, maar het ging bij de laatste pass vaak fout. Youness Mokhtar zag zijn voorzet maar net gemist worden door Luc Castaignos en Felipe Gutierrez was -nadat Stefano Denswil eenvoudig uitgespeeld werd- te onrustig en zag de vrijstaande Mokhtar over het hoofd.

Aan de andere kant was Ricardo Kishna dichtbij een doelpunt. Een fraai steekballetje van Thulani Serero werd goed meegenomen door de linksbuiten, maar het schot in de korte hoek werd bekwaam gekeerd door doelman Nick Marsman. Het bleek echter uitstel van executie, want na dertig minuten voetballen stond het alsnog 1-0. Een vrije trap werd uitstekend ingekopt door Denswil, die daarmee enigszins tegen de verhouding in Ajax op voorsprong zette. In het laatste kwartier voor rust kreeg Castaignos nog een grote mogelijkheid, maar alleen voor Jasper Cillessen schoot de spits van Twente wild op de kruising.

Na de rust ging FC Twente rustig verder met het missen van kansen. Quincy Promes, Dusan Tadic en Luc Castaignos waren allen in het eerste kwartier na rust dichtbij de gelijkmaker, die maar niet wilde vallen. Die treffer viel wel aan de andere kant, want de Amsterdammers waren veel effectiever. Na een klein uur spelen stuurde de sterk spelende Bojan Krkic rechtsachter Ricardo van Rhijn weg, die alleen voor Marsman knap het overzicht behield en de bal aan Lasse Schöne schonk. De Deense alleskunner van Ajax rondde vervolgens eenvoudig af.

Vijf minuten later was het duel gespeeld. Twente kon de kracht niet meer vinden om de aansluitingstreffer te maken en uit een counter knalde Bojan op een schitterende manier de derde treffer van de middag tegen de touwen. Davy Klaassen speelde de Spanjaard vlak buiten het zestienmetergebied aan en met een harde knal werd Marsman gepasseerd.

Hierna was de wedstrijd gespeeld. Ajax kreeg nog wel enkele kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden, maar die treffer viel niet. De eretreffer voor Twente viel eveneens niet en zodoende bleef het bij 3-0.