zondag, 2. maart 2014 - 17:11 Update: 03-07-2014 0:41

Ajax trekt tamme Klassieker naar zich toe

Foto van Ajax logo Arena | Archief EHF
Rotterdam

Om 14:30 was het dan zover: Feyenoord - Ajax. Een duel waar menig voetballiefhebber naar uitkijkt. Een altijd beladen duel, die ditmaal (wederom) werd gewonnen door de Amsterdammers. Na negentig minuten stond er in De Kuip een 1-2 eindstand op het scorebord.

Eerste helft
De eerste mogelijkheid was voor Ajax. Een vrije trap van Siem de Jong eindigde in de muur, en ook de inzet van Bojan Krkic werd geblokt. De grootste kans was voor Graziano Pelle, die na een dieptepass op Immers het doel onder vuur nam. Maar Ajax-goalie Jasper Cillessen kon een Rotterdamse treffer ternauwernood voorkomen. Na precies een half uur voetballen was het toch raak. Jean-Paul Boëtius gaf de bal mee aan Bruno Martins Indi, die de bal perfect op het hoofd van Pelle legde. De Italiaan won het kopduel van Veltman en liet Cillessen kansloos.

Het leek erop dat Feyenoord met een 1-0 voorsprong de rust in zou gaan, maar in de slotminuut van het eerste bedrijf was het Kolbeinn Sigthorsson die verantwoordelijk was de gelijkmaker, na een fraaie actie van Ricardo Kishna. Ruststand: 1-1.

Tweede helft
Vlak na rust kreeg Feyenoord een goede mogelijkheid via Pelle, maar op aangeven van Tonny Vilhena kwam de spits net een teen tekort. Even later was het Ajax dat bijna op voorsprong kwam, maar de paal voorkwam een prachtige treffer van Davy Klaassen. Lex Immers kon na ruim een uur vrij inkoppen, maar zijn inzet belandde in de handen van Cillessen.

Een tikkeltje onverwacht kwam Ajax een kleine twintig minuten voor tijd op voorsprong. Feyenoorder Daryl Janmaat kopte een bal achter en deze weggegeven corner kwam de Rotterdammers duur te staan. De bal kwam bij Veltman terecht, die van dichtbij de bal tegen de touwen werkte. Feyenoord wilde koste wat kost de gelijkmaker forceren, maar een goede aanval trof in de 87e minuut geen doel. Het schot van Te Vrede kon makkelijk worden gepakt door Cillessen. Het lukte Feyenoord niet om in de tweede helft potten te breken, al kreeg Te Vrede in de slotminuut wederom een goede mogelijkheid. Maar zijn kopbal uit een corner ging over. Eindstand: 1-2.