woensdag, 22. januari 2014 - 23:33 Update: 03-07-2014 0:44

Ajax verslaat Feyenoord in klassieker en bekert verder

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Amsterdam

(ELF-Voetbal) Ajax heeft woensdagavond de halve finale van het KNVB Bekertoernooi bereikt door aartsvijand Feyenoord in eigen stadion met 3-1 te verslaan.

De Rotterdammers begonnen fel aan de wedstrijd en lieten van het eerste moment zien dat er gespeeld werd voor de winst. Ajax werd flink onder druk gezet en had na zeven minuten al leidzaam toezien hoe Jean-Paul Boëtius de scorende opende. De buitenspeler gleed een lob van Tonny de Vilhena binnen.

De bezoekers vergaten de voorsprong te verdubbelen en de Amsterdammers kwamen steeds beter in de wedstrijd. Viktor Fischer (foto) maakte handig gebruik van de door arbiter Kevin Blom gegeven voordeelsituatie. Eerst stuitte de Deen nog op keeper Erwin Mulder en Daryl Janmaat, maar hij bleek alerter dan de Feyenoorders en schoot beheerst de gelijkmaker binnen.

In de tweede helft kwamen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer. Ajax kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en Feyenoord kwam moeilijker aan voetballen toe. Bojan Krkic bracht zijn ploeg twintig minuten voor tijd op voorsprong. Na een kopbal van Lasse Schöne kopte de Spanjaard de bal in vrije positie binnen.

Ondanks de wissels (Boëtius werd vervangen door Armenteros en Vilhena door Goossens) wist Feyenoord geen potten meer te breken. Invaller Thulani Serero bepaalde de eindstand op 3-1 in het voordeel van Amsterdammers.