zondag, 21. september 2014 - 16:31 Update: 21-09-2014 16:46

Ajax wint van sterker Feyenoord
Rotterdam

(ELF Voetbal/BlikopNieuws) Het zat Feyenoord totaal niet mee vanmiddag. De Rotterdammers namen het in eigen huis op tegen Ajax, maar de lat voorkwam treffers van het team van Fred Rutten. Een pikant duel voor Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer, die onlangs Ajax verruilde voor een avontuur in De Kuip.

Eerste helft
Al na een minuut voetballen nam Jordy Clasie het doel van Jasper Cillessen onder vuur, maar de leren knikker belandde op de lat. In de derde minuut lag het houtwerk opnieuw in de weg. Ditmaal was het Ruben Schaken die zijn poging op de lat zag ketsen. Uit het niets lag de bal wel aan de andere kant in het netje. Een vrije trap van Ricardo van Rhijn zette Ajax op voorsprong. Aan kansen geen gebrek aan Feyenoord-zijde, maar in de elfde minuut belandde de bal voor de derde keer op de lat. Ditmaal was het Sven van Beek die perfect in kopte, maar Cillessen werd opnieuw gered door de lat. Na een kwartier voetballen kreeg Kazim-Richards een geniale ingeving, maar zijn poging met buitenkantje rechts eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Feyenoord bleef voetballen en was in de eerste helft qua balbezit en kansen heer en meester (65%, 35%). Pal voor rust had Kazim-Richards de gelijkmaker op zijn schoen, maar van dichtbij ging naast. De aanname op aangeven van Jens Toornstra was echter wel perfect. Ruststand: 0-1.

Tweede helft
De tweede helft was minder spectaculair dan de eerste. Al vroeg in het tweede bedrijf claimde de thuisploeg een strafschop, maar Joël Veltman maakte geen hands. Even later moest Vermeer aan de bak op een poging van Kolbeinn Sigthorsson. Feyenoord vocht voor wat het waard was, maar een kwartier voor tijd maakte Cillessen een fraaie redding op een kopbal van Boëtius. In de slotminuut kreeg de ingevallen Te Vrede twee levensgrote kansen, maar wonderbaarlijk gezien gingen ook die ballen er niet in. De kansen waren er, maar het isFeyenoord niet gelukt om de kater van afgelopen donderdag (2-0 verlies tegen Sevilla, red.) weg te spoelen.