woensdag, 30. juli 2014 - 15:29 Update: 30-07-2014 15:35

Al 190 foto- en filmbestanden geüpload rampplek MH17

Politie doet internationale oproep:Heeft u beeldmateriaal vlucht MH17?
Foto: Politie
Hilversum

Bij de politie zijn op de speciale website, waar beelden uit het rampgebied van de neergestorte MH17 kunnen worden geüpload, de laatste dagen nog eens 40 bijdragen binnengekomen. 'Daarmee komt het totaal aantal bestanden op ongeveer 190', meldt de politie woensdag.

De film- en fotobeelden worden gebruikt voor identificatie, herkenning van goederen en het algemeen onderzoek naar de toedracht van de ramp. Het onderzoeksteam wil de plek van de ramp net voor, tijdens en na de ramp in beeld brengen, zodat het mogelijk is om een reconstructie te maken van de plaats delict. Ook recente beelden kunnen daaraan bijdragen.

Uploadsite
De oproep voor beeldmateriaal is specifiek gericht op mensen in het rampgebied. Daarom wordt de oproep in het Nederlands, Engels, Russisch en Oekraïens gedaan. De ongeveer 190 geüploade bijdragen worden begeleid door Nederlandse, Engelse, maar ook door Russische en Oekraïense teksten. Een enkele journalist die werkzaam is in het rampgebied, heeft ook collega’s daar opgeroepen bijdragen in te sturen. Het is mogelijk om beeldmateriaal te uploaden op een speciaal daarvoor ontwikkelde website: http://www.politie.nl/onderwerpen/flight-mh17.html 

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):