dinsdag, 22. juli 2014 - 17:12 Update: 22-07-2014 17:23

Al vier auto's Rijkswaterstaat aangereden in juli

Al vier auto's Rijkswaterstaat aangereden in juli
Foto: Weginspecteur Jürgen/RWS
Amsterdam

In de maand juli zijn al vier voertuigen van weginspecteurs van Rijkswaterstaat betrokken geweest bij incidenten op de weg. Dit meldt Rijkswaterstaat dinsdag.

De weginspecteurs zijn bij deze incidenten gelukkig niet gewond geraakt, maar de schade aan hun voertuigen was fors.

Daarmee blijkt dat de weginspecteurs van Rijkswaterstaat kwetsbaar zijn in hun werk. 

Gele pick-up
Bij Rijkswaterstaat werken 260 weginspecteurs. Ze zijn dagelijks in hun gele pick-up op pad om ervoor te zorgen dat weggebruikers vlot en veilig van A naar B kunnen. Zo nemen ze allerlei maatregelen om na een pech- of ongeval de rijbaan zo snel mogelijk vrij te krijgen. Ze informeren direct hulpdiensten en laten bijvoorbeeld een rijstrook afsluiten met een rood kruis boven de weg. 

Hulpverleners kunnen dan veilig hun werk doen. Bovendien hebben de weginspecteurs een signaalfunctie bij bijvoorbeeld schade aan het wegdek, een bijzondere file, olie en afgevallen lading. De weginspecteur meldt het aan onze verkeerscentrale, zodat er snel actie kan worden genomen om de weg weer veilig te krijgen.

De werkinspecteurs werken uiteraard niet alleen: ze vormen een belangrijke schakel in het netwerk van wegbeheerders, hulpdiensten en bergers, dat samen werkt aan een bereikbaar Nederland.