woensdag, 16. april 2014 - 8:38 Update: 03-07-2014 0:38

Alle WK-duels Oranje uitverkocht

Foto van Oranje supporters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van Oranje supporters | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

(ElfVoetbal) Het bordje 'uitverkocht' kan opgehangen worden. Het Nederlands elftal speelt zijn drie groepswedstrijden tijdens het WK van komende zomer in Brazilië in volle stadions.

Voor de duels met Spanje (13 juni), Australië (18 juni) en Chili (23 juni) zijn geen kaarten meer te koop via de officiële kanalen, liet het supportersplatform OnsOranje van de KNVB weten. Alleen voor minder validen is nog wat plek in het stadion van Porto Alegre, waar Oranje de tweede groepswedstrijd tegen Australië speelt.

De FIFA startte gisteren (dinsdag) met de laatste fase van de kaartverkoop. In de eerste uren ontstond al meteen een stormloop op de resterende 200.000 tickets. Binnen vier uur had de Wereldvoetbalbond al ruim 125.000 aanvragen binnen, waarvan dik 60 procent uit gastland Brazilië.

Tijdens de eerste verkoopfases zijn al 2,58 miljoen kaartjes aan de man gebracht. Voor onder meer de openingswedstrijd tussen Brazilië en Kroatië (12 juni) en de finale op 13 juli waren dinsdag al geen kaarten meer beschikbaar.

Categorie: