zondag, 21. december 2014 - 14:47 Update: 21-12-2014 22:42

Ambulancepersoneel korte tijd 'gegijzeld'

Ambulancepersoneel gegijzeld
Foto: Archief MV
Bergen op Zoom

Afgelopen nacht zijn een man en een vrouw aangehouden voor bedreiging van ambulancepersoneel. Zij hielden de hulpverleners korte tijd in gijzeling.

De ambulance was opgeroepen naar een adres in Bergen op Zoom waar een vrouw medische hulp nodig had. Toen de ambulancebroeders in de woning waren escaleerde de situatie omdat zij volgens de man des huizes niet voldoende voor zijn vrouw hadden gedaan. De man deed daarop de voordeur op slot en hield de sleutel vast, zodat de ambulancebroeders de woning niet konden verlaten.

Messen pakken

Op hetzelfde moment pakte de vrouw een ambulancebroeder vast en bedreigde deze. Nadat de vrouw de hulpverlener weer losliet en dreigde om messen te gaan pakken, konden de ambulancebroeders alsnog de woning uitvluchten. Ook het echtpaar vertrok daarna in hun auto richting de huisartsenpost.

Snel aangehouden

Gealarmeerde agenten troffen het echtpaar kort daarop aan in hun auto op de Dokter de Ramlaan. Beiden werden aangehouden en voor verhoor vastgezet. De 53-jarige man is inmiddels weer op vrije voeten gesteld; de 51-jarige vrouw zit nog vast.

Provincie:
Blik op 112: