zondag, 24. augustus 2014 - 17:17 Update: 24-08-2014 17:29

Amsterdamse driehoek betreurt uitblijven arrestatie na Hitler-groet

Amsterdamse driehoek betreurt uitblijven arrestatie na Hitler-groet
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie is een onderzoek gestart na een overtreding tijdens de pro-Palestina-demonstratie van afgelopen zaterdag. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Zaterdag werd er een pro-Palestina-demonstratie gehouden in het centrum van Amsterdam. De driehoek betreurt het feit dat er niet juist is opgetreden tegen een overtreding die plaatsvond tijdens deze demonstratie.

De politie heeft er tijdens de demonstratie op toegezien dat demonstranten geen discriminerende of antisemitische uitingen deden, in woord, beeld of gebaar. De politie heeft kennis genomen van het feit dat er tijdens de demonstratie toch een overtreding heeft plaatsgevonden, waarbij niet volgens de afspraken in de driehoek is gehandeld. Een demonstrant bracht de Hitlergroet en werd hierop aangesproken door een agent. Daarmee werd de overtreding beëindigd, maar de demonstrant is niet direct aangehouden. De driehoek betreurt dit.

Onderzoek gestart
De overtreding is op beeld vastgelegd. Het openbaar ministerie heeft geoordeeld dat het een strafbare uiting betreft. De politie heeft de beelden bekeken en is een nader onderzoek gestart.

Provincie:
Blik op 112: