maandag, 14. april 2014 - 18:43 Update: 03-07-2014 0:38

ANWB selecteert leukste gezinsuitjes

ANWB selecteert leukste gezinsuitjes
ANWB selecteert leukste gezinsuitjes
Den Haag

De Efteling is volgens ANWB-leden het ‘Leukste uitje van Nederland’. Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, reikte vanmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst op het ANWB-hoofdkantoor de prijs uit.

Tijdens de ANWB-verkiezing kunnen leden stemmen op het uitje dat zij het meest waarderen, zowel op landelijk niveau als per provincie. De Apenheul en attractiepark Toverland waren tot het laatst in de race voor de landelijke titel. In totaal brachten 24.000 leden hun stem uit, met elkaar stemden zij 35.000 keer.

Voor de verkiezing van ‘Het Leukste Uitje van Nederland 2014’ zijn de genomineerde uitjes door de ANWB-leden beoordeeld op vijf aspecten: prijs/kwaliteitsverhouding, sfeer, personeel, aanbod en faciliteiten. Ook in 2011 kozen ANWB-leden voor de Efteling. Dit jaar scoort de Efteling op bijna alle aspecten de hoogste cijfers en haalt overall de meeste stemmen en is daarmee de winnaar van 2014.

De winnaars van dit jaar:

Landelijke winnaar: Efteling, Kaatsheuvel

Winnaars per provincie:

Drenthe Drouwenerzand Attractiepark

Flevoland Orchideeën Hoeve Luttelgeest

Friesland Kameleondorp Terherne

Gelderland Veluwse Bron

Groningen Fontana Bad Nieuweschans

Limburg De Miljoenenlijn

Noord-Brabant Streekmuseum De Acht Zaligheden

Noord-Holland Sprookjeswonderland

Overijssel Kinderboerderij Dondertman

Utrecht Waterlijn Rondvaarten Amersfoort

Zeeland Berkenhof s Tropical Zoo

Zuid-Holland Plaswijckpark

Verzetsmuseum Junior in Amsterdam wint de titel het ‘Meest innovatieve uitje 2014’. Het is het eerste kindermuseum over de geschiedenis van kinderen in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kinderen kunnen er de waargebeurde verhalen volgen van Eva, Jan, Nelly en Henk. Het verzetsmuseum Junior brengt generaties samen en nodigt uit tot het uitwisselen van verhalen. Dit doet het museum met gebruik van leisure-edutainment.

De Mosquito Slide in het zwembad Bad Hesselingen in Meppel is de ‘Meest innovatieve nieuwe attractie 2014’. De Mosquito Slide is de eerste interactieve en social media waterglijbaan ter wereld. Inwoners van Meppel worden wel de Meppeler Muggen genoemd. De glijbaan haakt in op dit thema. Zij maakt gebruik van nieuwe media en verbindt bezoekers op nieuwe manieren met elkaar. Ook als zij al lang weer thuis zijn. Dit concept laat zien hoe je door gericht te innoveren samen met anderen, nieuwe kansen creëert.

De innovatieprijzen worden toegekend door een vakjury. Volgens de jury zijn deze twee uitjes het meest innovatief van alle 21 inzendingen.

Provincie:
Tag(s):