donderdag, 27. februari 2014 - 13:19 Update: 03-07-2014 0:41

ANWB verwacht Zwarte zaterdag in de Alpen

Foto van auto's in de sneeuw | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Alpen

De ANWB verwacht zaterdag lange files op de wegen naar en vanuit de wintersportgebieden in de Franse Alpen.

De Franse autoriteiten spreken van ‘zwarte zaterdag’ omdat het de drukste dag van deze winter wordt. Ook begint het carnavalsweekend. In voorgaande jaren stonden veel vakantiegangers zo’n twee uur in de file. Daarnaast moeten wintersporters vooral op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpenlanden rekening houden met lange files en veel oponthoud.

In de Franse Alpen krijgen vooral de smallere toegangsroutes naar de wintersportplaatsen veel verkeer te verwerken. De wegen rond Albertville, Grenoble, Genève en Moûtiers zijn beruchte knelpunten.

De ANWB raadt terugkerende wintersporters aan om voor 10.00 uur de Alpen te verlaten. Zaterdag na 16.00 uur is de grootste drukte op de wegen, zowel vanuit als naar de wintersportplaatsen in de Alpen, voorbij.

De ANWB verwacht ook files op de wegen in Zuid-Duitsland. De piekuren liggen vrijdag tussen 14.00 en 19.00 uur en zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. De knelpunten in Duitsland zijn de A3/A9 Frankfurt - Neurenberg - München, A7 Ulm - Füssen, A8 Ulm - München - Salzburg en de A93 Rosenheim - Kufstein.

In Oostenrijk zijn zaterdag de A12 Kufstein - Innsbruck en de Fernpas (B179), de route van en naar Tirol, de grootste knelpunten. Ook daar zal de drukte aan het eind van de middag voorbij zijn.
 

Provincie:
Tag(s):