zaterdag, 5. juli 2014 - 19:58 Update: 05-07-2014 21:05

Argentinië schiet België naar huis

Voetbal

(ELF-Voetbal) Argentinië is de derde halve finalist op het WK in Brazilië. Zaterdag werd België met 1-0 verslagen in Brasilia. Het enige doelpunt kwam van de voet van Gonzalo Higuain in de achtste minuut.

Het balbezit in de eerste helft was voor De Rode Duivels. De kansen waren echter voor de Argentijnen. Uit een van die kansen was het ook raak. Balverlies van Vincent Kompany leidde de 1-0 in. Lionel Messi vond Angel di Maria. De flankspeler van Real Madrid bediendeHiguain via de voet van Jan Vertonghen. De spits van Napoli haalde direct uit. Thibaut Courtois was kansloos.

Even later stuurde Messi Di Maria weg. Dit keer was Kompany wel alert, want hij blokte het schot van de rechtsbuiten. Het was direct ook de laatste actie van de linkspoot, want hij verliet geblesseerd het veld. De Belgen creërden weinig. Het bleef in de eerste helft bij een kopbal van Kevin Mirallas. Argentinië kreeg nog een uitgelezen kans op de 2-0. Maar een vrije trap vanaf randje zestien werd door Messi over geschoten.

Na rust kon België opnieuw geen vuist maken. De beste kansen bleven voor de Zuid-Amerikanen. Zo raakte doelpuntenmaker Higuain de lat. Aan de kant maakte Ezequiel Garaybijna een eigen doelpunt. Hij gleed een voorzet in de handen van Sergio Romero.

In de slotfase zocht België, met invallers Romelu Lukaku en Dries Mertens, vol de aanval. Zonder succes. Courtois redde nog oog in oog met Messi in blessuretijd.