dinsdag, 1. juli 2014 - 21:29 Update: 03-07-2014 0:33

Argentinië verslaat Zwitserland in verlenging

foto van voetbalschoen | Greenpeace
Foto: Greenpeace
foto van voetbalschoen | Greenpeace
Foto: Greenpeace
Brazilië

(ElfVoetbal) Argentinië heeft de kwartfinale van het WK in Brazilië bereikt. Ruim dertigduizend Argentijnse fans zagen Angel Di Maria in de 118e minuut de winnende treffer maken. Het neemt het in de volgende ronde op tegen België of de Verenigde Staten.

De Argentijnen waren in de beginfase beter, maar waren erg onrustig aan de bal. De Zwitsers hielden goed stand en de eerste grote kans was pas na dertig minuten. Granit Xhaka dook voor het doel van Argentinië op, maar doelman Sergio Romero bracht redding. De grootste kans was voor Josip Drmic. De aanvaller stond lijnrecht tegenover de oud-goalie van AZ en produceerde vervolgens een matige boogbal.

In de tweede helft kregen de Argentijnen wat meer kansen, maar veel verschil tussen beide landen was er niet. Gonzalo Higuain was nog dichtbij een doelpunt, maar zijn kopbal eindigde niet tussen de palen. Pas in de tweede helft van de verlenging zou de beslissing vallen. Lionel Messi had een uitstekende solo-actie in huis en speelde vervolgens Angel Di Maria aan. De aanvaller speelde een matige wedstrijd, maar schoof de bal wel overtuigend binnen. In de slotseconde was Zwitserland nog dichtbij de gelijkmaker, maar Blerim Dzemaili trof met zijn inzet de paal.

Categorie:
Tag(s):