woensdag, 6. augustus 2014 - 8:58 Update: 06-08-2014 11:06

Australië geeft Nederlands bedrijf opdracht om vermiste MH370 te zoeken

De Australische regering heeft het Nederlandse bedrijf Fugro de opdracht gegeven de zeebodem te onderzoeken in het gebied waar vlucht MH370 van Malaysia Airlines in maart mogelijk is neergestort.

Verschillende bedrijven hadden bij de Australische regering een plan ingediend, maar volgens hen had Fugro de beste technologische oplossing. Dit melden verschillende media woensdag.

Twee schepen van Fugro zullen in de Indische Oceaan een gebied van zo'n 60.000 vierkante kilometer gaan uitkammen. De schepen worden uitgerust met sonarapparatuur en videocamera's. Waarschijnlijk zal Fugro in september beginnen met de opdracht die wel een jaar kan gaan duren. De Australische vice-premier laat tegenover de media weten: 'Ik blijf voorzichtig optimistisch dat we het vermiste vliegtuig in het zoekgebied gaan vinden.'

Op 8 maart verdween vlucht MH370 van Kuala Lumpur naar Peking van de radar. Het vliegtuig week om onbekende redenen boven de zee tussen Maleisië en Vietnam radicaal van koers en zou uiteindelijk ten westen van Australië in de Indische Oceaan zijn gestort.

Categorie:
Tag(s):