zondag, 20. juli 2014 - 17:40 Update: 20-07-2014 18:04

Automobilist (14) in gestolen auto veroorzaakt aanrijding met letsel

Foto van verdachten bij politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een 14-jarige automobilist heeft nadat hij in een gestolen auto door de politie werd achtervolgd een aanrijding met letsel veroorzaakt. Dit meldt de politie zondag.

In de nacht van zaterdag op zondag vond even na middernacht tijdens een achtervolging een aanrijding plaats op de Linnaeusstraat. Eén van de betrokken auto’s stond als gestolen gesignaleerd en werd kort daarvoor op de IJburglaan gezien door een agent, waarna een achtervolging plaats had.

Kort na middernacht ziet een agent de auto met gedoofde lichten rijden op de IJburglaan. Als de agent het kenteken natrekt, blijkt het voertuig gestolen te zijn. Verschillende politievoertuigen achtervolgen de auto, die uiteindelijk terechtkomt op de Linnaeusstraat. 

Aanrijding
Bij het verkeerslicht op de kruising met de Wijttenbachstraat staat een personenauto te wachten voor het rode licht. De vluchtende auto kan er niet langs. Hij rijdt achter op de personenauto en wordt direct ingesloten door toegesnelde agenten.

Letsel
In de voor het verkeerslicht wachtende auto zat een 44-jarige man. Hij is met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd en heeft zich inmiddels bij de politie gemeld om een getuigenverklaring af te leggen. 

In de gestolen auto zat een 14-jarige jongen. Hij is niet gewond geraakt en direct aangehouden. Hij zit nog vast.

Provincie:
Blik op 112: