donderdag, 9. oktober 2014 - 11:06

Automobilist (23) komt om bij aanrijding

Automobilist (23) komt om bij aanrijding
Foto: Archief FBF.nl
Doetinchem

Een 23-jarige automobilist uit Doetinchem is op woensdag 8 oktober bij een ongeval op de Varsseveldseweg om het leven gekomen. Hij botste eerst tegen een auto, kwam op de verkeerde weghelft en daar kwam hij in aanrijding met een lijnbus.

Het ongeluk werd omstreeks 17.30 uur gemeld. Direct was duidelijk dat het om een zeer ernstig ongeval ging en meerdere hulpverleningsvoertuigen en hulpverleners gingen naar de opgegeven locatie. 
De bestuurder zat bekneld in zijn auto en ondanks de hulpverlening is het slachtoffer aan zijn verwondingen overleden.

De chauffeur van de lijnbus en de ongeveer 30 passagier bleven ongedeerd. Ook de inzittenden van de andere bij de aanrijding betrokken auto liepen geen letsel op.

Verkeerde weghelft

Uit een eerste onderzoek is gebleken, dat de Doetinchemmer vanaf Westendorp kwam aanrijden. Vermoedelijk merkte hij een auto voor hem, die linksaf wilde slaan, te laat op. Door de klap van de aanrijding kwam hij op de andere weghelft terecht waar en aanrijding ontstond met een lijnbus. De bestuurder ervan kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Na de aanrijding kwam de auto aan de andere zijde in de sloot tot stilstand. De weg is geruime tijd afgesloten geweest voor de hulpverlening en het politieonderzoek. De passagiers zijn met een andere bus verder vervoerd.

Provincie:
Blik op 112: