maandag, 14. april 2014 - 10:03 Update: 03-07-2014 0:38

Automobilist die bij verkeersongeval tegen vier voertuigen botste, is overleden

Foto van logo politie op auto
Foto: Archief FBF.nl
Amersfoort

De 36-jarige Amersfoorter, die op 13 januari 2014 op de kruising van de Bunschoterstraatweg-Amsterdamseweg tegen diverse voertuigen op botste, is 26 maart overleden.

De definitieve toedracht van de aanrijding is nooit vastgesteld. Wel vermoedt de politie op basis van onderzoek, dat de man mogelijk tijdens het autorijden in de auto onwel is geworden. Alle betrokkenen bij het ongeval zijn inmiddels door de politie geïnformeerd.

Vijf slachtoffers

Op maandag 13 januari vond op de kruising rond 18.30 uur een ernstig verkeersongeval plaats met vijf voertuigen. Hier troffen agenten vijf slachtoffers aan. Het 36-jarig slachtoffer werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht. Getuigen verklaarden dat de hij met hoge snelheid vanaf de Bunschoterstraat aan was komen rijden in de richting van de Amsterdamseweg. Bij de verkeerslichten botste de man vervolgens op vier auto’s.

Onderzoek

De politie startte een onderzoek naar de oorzaak van de aanrijdingen. Ter plekke verichtte de verkeerspolitie een sporenonderzoek. Ook het voertuig van de 36-jarige man werd onderzocht. Er werd eveneens met getuigen, omstanders en de slachtoffers gesproken. De 36-jarige automobilist was door zijn letsel niet meer in staat om gehoord worden. Op basis van bevindingen uit het onderzoek vermoedt de politie dat de man onwel is geworden in de auto. Maar dit is niet definitief meer vast te stellen. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die duiden op bewust onveilig rijgedrag. Het onderzoek is daarbij afgesloten.

Geïnformeerd

De overige slachtoffers, een 50-jarige man uit Amersfoort, een 35-jarige vrouw uit Amersfoort, een 63-jarige man uit Amsterdam en een 29-jarige man uit Amersfoort hebben allemaal het ziekenhuis verlaten en herstellen thuis of elders van de gevolgen van het letsel. Zij zijn inmiddels allemaal door de politie geïnformeerd over het overlijden van de 36-jarige bestuurder en bijgepraat over de onderzoeksbevindingen en het afsluiten van het onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: