donderdag, 21. augustus 2014 - 11:17 Update: 21-08-2014 19:53

Autoriteiten geven schokkende video vrij van schietpartij St. Louis

Politie St. Louis geeft schokkende video vrij
Foto: Police St. Louis
St. Louis

De autoriteiten van de Amerikaanse stad St. Louis hebben een video vrijgegeven van het incident waarbij agenten een zwarte man doodschieten. De video is enkele dagen geleden door een voorbijganger gemaakt met zijn mobiele telefoon.

Voorafgaande aan het schietincident zou de verdachte bij een winkel eten en drinken hebben gestolen. De winkelier waarschuwde de politie dat de verdachte mogelijk bewapend was. Toen agenten ter plaatse kwamen sommeerde ze de verdachte op de grond te gaan liggen. In plaats daarvan riep hij herhaaldelijk 'Shoot me, shoot me nouw' en liep op de agenten af die zich genoodzaakt zagen negen kogels op het slachtoffer af te vuren. De 25-jarige Kajieme Powell overleed ter plekke aan zijn verwondingen. Volgens de agenten kwam de man met een mes op hen aflopen.

Omstanders reageren geschokt op het optreden van de twee agenten. Zij vonden dat de agenten de verdachte ook hadden kunnen uitschakelen met een taser of door hem in zijn been te schieten.

De politiechef van St. Louis neemt de zaak hoog op. Zeker ''nu de hele wereld toekijkt naar zijn stad vanwege de onrusten in de voorstad Ferguson."

Categorie:
Blik op 112: