dinsdag, 29. juli 2014 - 14:17 Update: 29-07-2014 14:23

BAM verwerft omvangrijke opdracht voor Brits seniorencomplex

BAM verwerft omvangrijke opdracht voor Brits seniorencomplex
Foto: BAM
Bunnik/Oxfordshire

BAM Construct UK, de Britse utiliteitsbouwonderneming van Koninklijke BAM Groep nv, heeft opdracht verworven voor de bouw van het woonzorgcomplex Richmond Witney in Oxfordshire. Dit laat BAM dinsdag weten.

De projectsom bedraagt bijna € 40 miljoen. Opdrachtgever is Richmond Care Villages, onderdeel van zorgverzekeraar Bupa. Het complex biedt vanaf begin 2016 onderdak aan circa 240 bewoners en beschikt over een restaurant, fitnessruimte, zwembad, bibliotheek en winkel.

BAM bouwt een zorgcentrum met zestig verpleegbedden, alsmede 46 kamers voor begeleid wonen. Het complex omvat tevens een noordvleugel met dertig appartementen voor zelfstandig wonen en een zuidvleugel met nog eens 49 appartementen. De bewoners kunnen gebruik maken van fraai aangelegde tuinen rond het centrum, waar tevens voor eigen gebruik groenten worden geteeld.

In dezelfde regio realiseert BAM momenteel op het terrein van de universiteit van Oxford het zogenoemde ‘Softbridge’-gebouw voor het Centrum van Midden-Oosten studies van St Antony’s College. Dit futuristische gebouw is ontworpen door Zaha Hadid en vormt de verbinding tussen twee historische collegegebouwen.

Categorie:
Provincie: