dinsdag, 14. januari 2014 - 13:26 Update: 03-07-2014 0:44

Banden van inbreker lekgeschoten door politie

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een 20-jarige verdachte van woninginbraak probeerde dinsdagochtend onder meer aan zijn aanhouding te ontkomen door op een politieman in te rijden. Na een melding woninginbraak in Leerdam ontstond een achtervolging die eindigde in Geldermalsen.

Om 04.40 uur melde een oplettende buurtbewoner dat een man zich schuil hield in een tuin van een woning aan de Roekstraat in Leerdam. Ook hoorde de buurtbewoner vreemde geluiden. Agenten die poolshoogte gingen nemen, hoorden vlakbij de woning een portier van een auto dicht slaan. Eén van de agenten liep de weg op en gaf de vertrekkende auto een stopteken. De auto reed echter met hoge snelheid op de agent af. Deze kon nog net op tijd opzij springen.

Lekke banden
De agenten gaven het kenteken door aan de andere eenheden die de achtervolging inzetten. Na een achtervolging over onder andere de N848, A15 en A2 kwam de auto nabij Rumpt tot stilstand. Daar hebben agenten op de banden van de auto geschoten. Vervolgens ging deze auto er met lekke banden weer vandoor om in Rumpt (Geldermalsen) definitief tot stilstand te komen. De verdachte sprong uit de auto en ging er lopend vandoor. Met behulp van een politiehond is de verdachte ontdekt in een cabine van een vrachtwagen. De 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Provincie: