dinsdag, 6. mei 2014 - 18:49 Update: 03-07-2014 0:36

Van Basten:voor mij telt alleen Heerenveen

Heerenveen

(Elfvoetbal) Voor Marco van Basten is de eerste ronde van de play-offs een treffen tussen het heden en de toekomst. Zijn huidige werkgever Heerenveen stuit op AZ, de club waar Van Basten volgend seizoen trainer is.

"Ik heb op dit moment maar één belang en dat is Heerenveen", laat Van Basten aan duidelijkheid niets te wensen over. "We hebben een mooi jaar achter de rug, maar we moeten het seizoen eindigen op de manier die het verdient en dat is door de play-offs te winnen."

Het is nog niet zeker of Heerenveen woensdag in Alkmaar kan beschikken over Hakim Ziyech, Daley Sinkgraven en Pele van Anholt. Het drietal kampt met lichte blessures. "We moeten morgen (woensdag) kijken hoe ze er voor staan. In deze fase van de competitie moet je fit zijn, anders kun je niet spelen", aldus Van Basten op de website van zijn werkgever.

AZ en Heerenveen kwamen elkaar dit seizoen al drie keer tegen. In de competitie waren de Friezen twee keer de sterkste en in de beker bleek AZ de betere. "Op basis van statistieken zijn we misschien de favoriet, maar AZ is gewaarschuwd en heeft dankzij de Europese ervaring een gelouterde ploeg", vindt Van Basten. "Het verleden telt niet, we moeten opnieuw presteren."

Categorie: