zondag, 9. februari 2014 - 18:05 Update: 03-07-2014 0:42

Belgen aangehouden naar achtervolging

Foto van politie in donker met zaklamp | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bergen op Zoom

Zaterdagavond verleende de politie rond 21.00 uur op verzoek van de Belgische collega's bijstand na een achtervolging vanuit België die verder ging op Nederlands grondgebied. Dit meldt de politie zondag.

Controle
De achtervolging ontstond toen de verdachten met de auto een controle in België ontvluchtten. De Belgische politiecollega's achtervolgden het voertuig tot in Nederland. Daar riepen ze de hulp in van Nederlandse agenten.

Belgische heli
Een Belgische helikopter hielp bij de achtervolging. Op de Groot Molenbeekseweg te Bergen op Zoom reed het voertuig van de verdachte(n) tegen een Belgische politiewagen aan.

Te voet gevlucht
Na de botsing zijn meerdere verdachten gevlucht. Zij staken de rijksweg A4 over. De helikopter volgde een van de verdachten die werd aangehouden om 09.20 uur in Bergen op Zoom.

Om 21.50 werd een tweede verdachte aangehouden in een bosperceel bij de A4 met behulp van een politiehond. Beide mannen van 25 en 28 jaar zijn ingesloten in het cellencomplex in Breda. Zij zijn aangehouden voor het overtreden van de verkeerswet.