zaterdag, 2. augustus 2014 - 11:31

Bestuurder rijdt in op politieauto

Bestuurder rijdt in op politieauto
Foto: Archief MV
Zeewolde

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 augustus wilden agenten in Zeewolde een bestuurder van een auto laten stoppen. Deze reed echter in op de politieauto.

Rond 02.15 uur surveilleerden agenten in een opvallende politieauto over de Gelderseweg. Ze zagen bij de rotonde een auto stil staan met daarin drie inzittenden. Ook de agenten gingen stil staan, waarna de auto er met hoge snelheid en zonder verlichting ervandoor langs de buitenkant van een industrieterrein. Omdat het industrieterrein maar één uitgang heeft besloten de agenten deze te blokkeren. Bij de Eenspan zagen ze de bestelbus aankomen en zetten het stopteken op de politieauto. De bestuurder van de bestelbus zette echter zijn lichten aan en begon de snelheid op te voeren en met groot licht te seinen. De agenten reden langzaam over de weg heen en weer om de bestelbus te laten stoppen. 

Uitwijken
De bestuurder nam geen vaart terug en reed op de politieauto af. Op het laatste moment gooide hij het stuur om naar rechts. Om een frontale aanrijding te voorkomen stuurde de agent iets naar rechts. Nog stopte de bestuurder van de bestelbus niet en reed aan de rechterzijde van de politieauto erlangs, en raakte hierbij de politieauto. Hij reed vervolgens, zonder verlichting, de Gooiseweg op. De agenten gingen er achteraan, maar konden de bestelbus niet meer achterhalen. De politieauto raakte beschadigd door de aanrijding. De agenten hebben aangifte gedaan. Een nader onderzoek naar de bestuurder van de bestelbus en de inzittenden is ingezet.

Provincie:
Blik op 112: