zaterdag, 4. oktober 2014 - 21:05 Update: 05-10-2014 12:09

Bijna 150.000 belangstellenden voor Open Huizen Dag

Open Huizen Dag brengt bijna 150.000 bezoekers op de been
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Bijna 150.000 belangstellenden voor een eigen woning bezochten zaterdag de NVM Open Huizen Dag. Dit heeft de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zaterdagavond bekendgemaakt.

Eén op de vijf deelnemende huizen kreeg geen bezoek. Onder de belangstellenden waren veel starters maar ook veel doorstromers. Nu de woningmarkt weer aantrekt, verkopers reëlere vraagprijzen hanteren en met een historisch lage hypotheekrente, komen koopwoningen steeds meer in bereik voor veel mensen.

De NVM Open Huizen Dag heeft niets van zijn aantrekkingskracht verloren, zo werd op deze zonnige najaarsdag duidelijk. Afgelopen april, tijdens de voorgaande NVM Open Huizen Dag, kwam het aantal bezoeken uit op 140.000. Woningzoekenden konden vandaag, zoals altijd zonder afspraak en geheel vrijblijvend, de deelnemende woningen bezoeken. 

Het aantal deelnemende woningen bedroeg vandaag zo’n 47.000. Dat zijn er iets meer dan het jaar ervoor, maar wat minder dan april jongstleden. Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is dit goed te verklaren: “Er staan op dit moment minder huizen te koop dan een half jaar geleden. Logisch dat dan ook minder mensen deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag.” 

Volgens Hukker zie je bij de deelnemers van de NVM Open Huizen Dag een tweedeling. “Enerzijds heb je de groep van huizen dat meer bezoek krijgt vanwege een goede prijs-kwaliteitverhouding en de groep die daar nog niet aan voldoet en daardoor nauwelijks of geen bezoek krijgt”

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):