maandag, 10. februari 2014 - 8:51 Update: 03-07-2014 0:42

Bijna 90.000 euro gevonden na wilde achtergvolging

Crash | Politie
Foto: Politie
Bijna 90.000 euro gevonden na wilde achtergvolging
Rotterdam

Een 37-jarige Fransman is maandagochtend in de boeien geslagen.

Na een achtervolging waarbij hij zijn auto in de kreukels reed bleek dat hij niet voor niets wilde ontsnappen aan de politieagenten.

De agenten zagen de automobilist rijden op de Brienenoordbrug. Hier wilden ze het voertuig controleren. De automobilist negeerde hun stopteken. Dit was voldoende reden om een achtervolging te starten.

Achtervolging

Met een snelheid van zo'n 170 km/h ging de bestuurder er vandoor in de richting van de A20. Door zijn ongecontroleerde rijgedrag verloor hij de macht over het stuur. Op de oprit A20 ter hoogte van de Hoofdweg belandde de auto tegen een verkeersbord.

Zelfs met zijn auto volledig total loss probeerde de automobilist nog weg te komen door uit het raampje te klimmen. Hij werd nog in het voertuig aangehouden.

Diefstal

Al tijdens de achtervolging werd duidelijk dat de kentekenplaten op de BMW niet bij deze auto hoorden. Dit bleek slechts een topje van de ijsberg. In de auto vonden de agenten bijna 90.000 euro. Ook troffen ze verschillende kentekenplaten aan. Tot slot bleek dat de BMW eerder gestolen was in Frankrijk.

Aanhouding

Het geld en de kentekenplaten zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De Fransman is aangehouden. Nadat bij een controle in een ziekenhuis bleek dat hij geen lichamelijke gevolgens aan zijn crash over had gehouden, is hij naar een politiebureau gebracht en ingesloten. Hij is angehouden voor autodiefstal, diefstal van kentekenplaten en witwassen.

 
 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):