vrijdag, 28. maart 2014 - 11:46 Update: 03-07-2014 0:39

Blind bondscoach na Hiddink

Blind bondscoach na Hiddink
Foto: Archief FBF.nl
Blind bondscoach na Hiddink
Foto: Archief FBF.nl
Zeist

Guus Hiddink (67), Danny Blind (52) en Ruud van Nistelrooy (37) vormen de nieuwe technische staf van het Nederlands elftal.

Zij gaan na het WK 2014 in Brazilië aan de slag. De KNVB is met Hiddink een contract overeengekomen dat hem vanaf 1 augustus 2014 tot en met het Europees Kampioenschap 2016 in Frankrijk als bondscoach aan Oranje verbindt. Blind en Van Nistelrooy worden voor dezelfde periode aangesteld als assistent-bondscoach.

Na het EK 2016 volgt Blind Hiddink op als bondscoach. Hij verlengde zijn contract met de KNVB tot en met het WK 2018 in Rusland. De benoeming van de keeperstrainer volgt in een later stadium.

Hiddink: 'Ik vind het een eer om als bondscoach terug te keren bij het Nederlands elftal. Met Danny Blind en Ruud van Nistelrooy hebben we bovendien een stevig team met veel voetbalkennis en ervaring. Daarbij is het voor mij persoonlijk een prachtig gegeven dat ik mijn eigen opvolging kan klaarstomen. Op deze manier kan de voetbalvisie voor het Nederlands elftal op de lange termijn gewaarborgd worden. Iets waar het team en de KNVB absoluut veel baat bij kunnen hebben.'

'Met Hiddink halen we een trainer van Nederlandse bodem in huis met een schat aan internationale ervaring en successen', zegt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. 'Zowel bij de clubs als bij de bonden waar hij werkte, heeft hij zijn bekwaamheid als trainer bewezen. Daarnaast zijn we erg tevreden over de verdere invulling van de technische staf. De afgelopen periode bewees Blind bij de KNVB zijn meerwaarde. De komende twee jaar krijgt hij de kans onder leiding van Hiddink verder te groeien. Doordat hij na het EK 2016 het stokje van Hiddink overneemt, behouden we op de lange termijn waardevolle kennis en expertise en wordt de ingezette lijn gewaarborgd. Met Van Nistelrooy voegen we wederom een voormalig internationaal topvoetballer toe aan de staf. Ruud past in het rijtje van generatiegenoten Frank de Boer, Phillip Cocu en Patrick Kluivert. Het moge voor zich spreken dat wij veel vertrouwen hebben in deze technische staf.'

 

Categorie:
Tag(s):