donderdag, 19. juni 2014 - 9:06 Update: 03-07-2014 0:34

Blind: Hij raakte hem geweldig

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Het ging moeizaam.

Erg moeizaam. Maar Oranje won gisteravond (dinsdag) met 2-3 van Australië en plaatste zich uiteindelijk al na twee duels voor de achtste finale van het WK.

"Achteraf is het makkelijk om te zeggen dat het met 1-4-3-3 beter ging", vertelde Daley Blind tegenover De Telegraaf. In de tweede helft acteerde Oranje immers weer met drie in plaats van aanvallers. "Maar we hadden ons, net als op iedere andere tegenstander, goed voorbereid op Australië en die ploeg zéker niet onderschat."

"In de eerste helft hebben we weinig weggegeven", vertelde de nu weer linksback van Ajax. "Maar tegen die goal van Tim Cahill doe je weinig, die maakte hij fantastisch af. Hij raakte hem geweldig." Een minuut eerder had Blind juist de 1-0 van Arjen Robben ingeleid. "Ik onderschepte een te korte bal, waardoor Arjen de diepte in kon en het fantastisch afmaakte."

Blind was ook lovend over de invalbeurt van Memphis Depay, die direct verantwoordelijk was voor een doelpunt en een assist. "Het bewijst maar weer dat we iedereen nodig hebben. Iedereen is scherp en wil ontzettend graag. We weten dat we weinig weggeven en het gevoel in de groep is ontzettend goed."

Categorie: