zaterdag, 12. juli 2014 - 22:51 Update: 13-07-2014 0:02

Nederland knappe derde op WK

WK, Oranje, voetbal
Brazilië

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Het Nederlands elftal van Louis van Gaal neemt met een goed gevoel afscheid van het WK in Brazilië. De troostfinale tegen het gastland werd eenvoudig met 3-0 gewonnen.

Robin van Persie (strafschop) en Daley Blind maakten in het begin al twee doelpunten. Georginio Wijnaldum bepaalde in de slotfase de eindstand.

Binnen drie minuten was het hek van de dam in Brasilia. Van Persie controleerde de bal en stuurde Arjen Robben diep. De beste Oranjespeler van dit toernooi ging alleen op het doel af, maar hij werd onderuit getrokken door aanvoerder Thiago Silva. De overtreding was buiten de zestien, maar Robben viel in het strafschopgebied. Een rode kaart en een vrije trap zou je denken, maar het werd geel en een penalty. Van Persie benutte de buitenkans door de bal in de kruising te schieten achter doelman Julio Cesar.

Daarna had Oranje de overhand. Met name Robben was een plaag voor de Braziliaanse defensie. Na zestien minuten stond de 2-0 dan ook op het bord. De Guzman gaf voor vanaf de rechterkant. De dramatisch spelende David Luiz wilde wegkoppen, maar hij deed dat in de voeten van Blind. De linksback controleerde knap en schoot met rechts raak.

Brazilië werd daarna wat sterker. Zo schoot Oscar hard in de handen van Jasper Cillessen en waren er een aantal hachelijke momenten in het strafschopgebied. De Brazilianen waren echter niet scherp genoeg om een doelpunt te maken. Nederland werd nog gevaarlijk via Van Persie.

Na rust probeerde het gastland het publiek nog wat te geven. Het was echter alleen Ramiresdie gevaarlijk werd. Zijn schot ging naast. Vlak voor tijd wist Oranje de score nog op te schroeven tot 3-0. Robben gaf mee aan Daryl Janmaat en hij bediende Wijnaldum die raak schoot.

Er was ook nog een blessure aan Nederlandse kant. Blind leek een strafschop te veroorzaken, maar Oscar kreeg geel voor een schwalbe van scheidsrechter Djamel Haimoudi. Daarbij raakte de Ajacied geblesseerd aan zijn knie.