zaterdag, 30. augustus 2014 - 12:01 Update: 30-08-2014 15:43

Blind voor achttien miljoen toch naar Manchester United

Blind op de valreep toch naar Manchester United
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Het gaat dan toch gebeuren. Ajax en Manchester United hebben een akkoord bereikt over de transfer van Daley Blind. De Amsterdammers hebben de overstap tegenover Voetbal International bevestigd.

De 24-jarige linksback annex verdedigende middenvelder, die in een driemansverdediging ook als centrumverdediger uit de voeten kan, stond al langer op de nominatie om de overstap naar Old Trafford te maken en de transfer lijkt nu definitief beklonken. Manchester Unitedbetaalt achttien miljoen euro voor de Oranje-international, een bedrag dat kan oplopen wanneer Blind een minimum aantal wedstrijden speelt en als The Red Devils zich kwalificeren voor de Champions League. Blind is na Siem de Jong (Newcastle United) de tweede sterspeler die de titelhouder deze zomer verlaat.

Na Ángel Di María, Ander Herrera, Marcos Rojo en Luke Shaw is Blind de vijfde miljoenenaankoop van manager Louis van Gaal. De Engelse grootmacht is het nieuwe seizoen dramatisch begonnen. Vandaag (13:45 uur) brengt Manchester United een bezoek aanBurnley. Op bezoek bij de promovendus hoopt het de eerste zege van het nieuwe Premier League-seizoen bij te schrijven.

Vanwege zijn transfer naar de Premier League zou Blind zelfs aankomende zondag (14:30 uur) al niet meer tot de selectie behoren voor het uitduel met FC Groningen. Ajax heeft met Nick Viergever een opvolger in huis, maar volgens De Telegraaf is directeur voetbalzaken Marc Overmars desondanks van plan om de transfermarkt te betreden. Daley Sinkgraven (SC Heerenveen) wordt genoemd.

Categorie:
Tag(s):