vrijdag, 13. juni 2014 - 23:21 Update: 03-07-2014 0:34

Brandstichtster (26) politiebureau Zwolle verdacht van nog 2 branden

Brandstichtster (26) politiebureau Zwolle verdacht van nog 2 branden
Foto: Archief FBF.nl
Zwolle

De 26-jarige vrouw uit Zwolle die afgelopen woensdagavond door de politie werd aangehouden op verdenking van brandstichting in het politiebureau wordt door de politie van nog een brandstichting en een poging brandstichting in dezelfde nacht verdacht. Dit meldt de politie vrijdagavond.

De tweede brandstichting was bij een woning aan de Blijmarkt en de derde poging brandstichting bij een pand aan de Emmawijk in Zwolle. Aan de Blijmarkt ademde een 60-jarige man dusdanig veel rook in dat hij nog altijd in het brandwondencentrum in Beverwijk ligt.

Brand in woning
De brand bij de woning aan de Blijmarkt ontstond rond drie uur ’s nachts, in de nacht van dinsdag op woensdag. Toen politie en brandweer ter plaatse kwamen, bevond de bewoner zich op de tweede etage. Hij kon er niet uit omdat in het souterrain de vlammen uit het raam sloegen. De brandweer heeft de man met behulp van een hoogwerker uit de woning gehaald. Er waren al snel vermoedens van brandstichting en de politie stelde een uitgebreid technisch onderzoek in.

Poging brandstichting
In dezelfde nacht werd geprobeerd brand te stichten bij een pand aan de Emmawijk in Zwolle. De bewoners schrokken rond 03.15 uur wakker van harde knallen. Er bleek sprake van een poging brandstichting bij de voordeur. Het bleef hier beperkt tot een poging; toen de bewoners beneden kwamen was al geen sprake meer van brand.

Politiebureau
De brandstichting bij het politiebureau vond ook plaats in de nacht van dinsdag op woensdag. Rond 01.20 uur stak de 26-jarige vrouw karton in brand in het voorportaal van het bureau. Door snel ingrijpen kon de brand met een brandblusser en een emmer water worden gedoofd. Daarbij kreeg een politiemedewerker wel rook in zijn longen, waarvoor hij een nacht opgenomen is geweest in het ziekenhuis. Er was sprake van behoorlijke rookontwikkeling en ook roet- en rookschade in het gebouw.

Afgelopen weekend gooide dezelfde vrouw al een ruit in van het politiebureau. Daarvoor werd zij aangehouden. De vrouw is woensdagavond opnieuw aangehouden en blijft nu ingesloten.

Voorgeleid
De vrouw is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die haar voorlopige hechtenis met 14 dagen heeft verlengd. Het onderzoek naar de branden gaat verder en de politie maakt proces-verbaal op tegen de vrouw.

Provincie:
Tag(s):